1 juli 1954 werd de speeltuin, toen nog Ede-West geheten opgericht. Niet op de plek waar hij nu is, maar aan de Bremlaan 33a. In 1981 is de speeltuin verhuisd naar de Korenbloemlaan en tijdens het 40-jarig bestaan werd de naam veranderd in De Korenbloem.

Over de begintijd is weinig bekend, maar er is een (handgeschreven) notulenboek gevonden vanaf 1956. In die tijd is er ook en oppasser, zoals wordt omschreven, gekomen. Dat was meneer Van Herik. Er was ook een Raad van Beheer, een bestuur bestaande uit een 1e en 2e voorzitter, 1e en 2e secretaris, een algemeen adjunct en een penningmeester. Voorzitter was toen dhr. Agelink.

Verder hadden ze toen veel contact met Ons Genoegen, een andere speeltuin uit de omgeving, en samen met deze speeltuin werd onder meer het sinterklaasfeest gehouden en diverse voetbaltoernooien.

Speeltuin De Korenbloem bestaat in 2014 al 60 jaar. Naast de speeltuin, waar de kinderen uitgebreid kunnen spelen, zijn er diverse activiteiten. Sommige van deze activiteiten worden ook in ons clubgebouw De Korenschoof gehouden. Van deze activiteiten worden regelmatig foto’s gemaakt die op de Facebook-pagina van de speeltuin te bekijken zijn.